Ons werkgebied

Ons werkgebied

Uitvaartzorg Memorans is onder andere werkzaam in de omgeving; Montfoort, Lopik, Linschoten, IJsselstein, Nieuwegein, Oudewater, Utrecht, Bilthoven, Driebergen, Zeist en Doorn.

Mogelijkheden in Montfoort

Begraven of cremeren in Montfoort.

Of u nu voorbereid bent op een overlijden of juist niet, er komt veel op u af. Wij zijn er in eerste plaats om u te ontzorgen.

We staan u bij om in alle rust en in uw tempo een afscheid voor te bereiden zoals u dat wenst of zoals uw dierbare dat gewild zou hebben. Uitvaarzorg Memorans begeleid u bij het maken van de juiste keuzes. Niet overhaast maar goed doordacht en betrokken. Elke dag een beetje zodat er in de dagen voorafgaande aan de uitvaart vooral ruimte zal zijn om afscheid te nemen.

Wat zijn de mogelijkheden in Montfoort?

Wij zijn bekend met de gebruiken van onze kerken, begraafplaatsen en de mogelijkheden van diverse locaties in en rondom Montfoort.

Thuis opbaren ?
Als de situatie en de conditie van het lichaam het toelaat is het mogelijk om in vertrouwde huiselijke omgeving een opbaring te realiseren. Dit kan een opbaring op bed zijn of in een kist. Zo heeft u thuis alle gelegenheid om afscheid te nemen zoals dat voor u goed en vertrouwd voelt en niet ‘op afspraak’ zoals in een uitvaartcentrum. Bij een thuisopbaring controleren wij elke dag de opbaring en als het nodig is meerdere keren per dag. Zo bepalen wij samen met u of alles naar wens verloopt.

Wij zorgen voor alle benodigdheden om deze thuisopbaring te mogelijk te maken. Denkt u onder andere aan een bed-kistkoeling, mobiele airco, kamerschermen, bloementafeltjes en kandelaars. De overledene kan ook opgebaard worden in een wade. Een wade is een wikkeldoek gemaakt van zacht stoffen; flanel, satijn en linnen.

Niet thuis opbaren?
U vindt het geen fijn idee of laat de situatie het niet toe om uw dierbare thuis op te baren. Dan kunt u er voor kiezen om uw dierbare elders op te baren. De mogelijkheden in of rondom Montfoort zijn:

De Rank (Protestantse Gemeente Montfoort) aan de Verlengde Hoogstraat in Montfoort. De Rank beschikt zeer binnenkort over een 24-uurs kamer. Deze sfeervolle Huiskamer is een goed alternatief voor als een thuisopbaring niet wenselijk of mogelijk is.

U als nabestaande krijgt van deze Huiskamer een eigen sleutel zodat u zelf kunt bepalen wanneer en hoelang u bij uw dierbare wilt zijn. U hoeft uw bezoek niet aan te geven of te overleggen. Deze Huiskamer mag u met persoonlijke voorwerpen aankleden. Denkt u hierbij aan eigen schilderijen, foto’s of mooie bloemen of planten. Het luisteren naar uw eigen muziek behoort ook tot de mogelijkheid. Uiteraard kijken wij ook hier met u mee of alles naar wens verloopt.

Crematorium Domstede, aan de Proostwetering in Utrecht beschikt over twee 24-uurskamers. Het gebruik hiervan is gelijk aan bovenstaande. Dit crematorium heeft meerdere opbaar mogelijkheden, wij kunnen u daarin adviseren en begeleiden.
Crematorium Noorderveld, Structuurbaan 1 in Nieuwegein en crematorium Daelwijck, Floridadreef 7 in Utrecht bieden ook mogelijkheden tot opbaren maar hebben geen 24-uurs kamers.

Begraven of cremeren in of rondom Montfoort
Binnen de kern van Montfoort zijn er drie begraafplaatsen:
Begraafplaats de Stuivenberg aan de Bovenkerkweg/Blokland
De R.K. Begraafplaats aan de Lodewijkstraat (op deze begraafplaats zijn alleen nog bijzettingen in een familiegraf mogelijk)

De Algemene begraafplaats aan de Julianalaan (op deze begraafplaats zijn alleen nog bijzettingen in een familiegraf mogelijk)

Alleen op de begraafplaats De Stuivenberg worden nog nieuwe algemene en particuliere graven uitgegeven.
Naast de algemene en particuliere graven is er ook de mogelijkheid om urnen te begraven of bij te zetten in de daarvoor bestemde urnenmuur. Dit is mogelijk op begraafplaats De Stuivenberg en op de R.K. begraafplaats aan de Lodewijkstraat. Alleen begraafplaats De Stuivenberg beschikt over urnen-graven.

Montfoort heeft geen crematorium.

Wij werken nauw samen met de crematoria in onze regio en ervaren telkens weer de gastvrijheid en betrokkenheid waar zij voor staan.
Ieder crematorium heeft zijn eigen karakter, kenmerk en mogelijkheden. Het is daarom belangrijk om een passend crematorium te kiezen welke aan uw wensen en verwachting voldoet. Door onze ervaringen met deze crematoria kunnen wij u hierin goed adviseren.