Thanatopraxie

Thanatopraxie

Thanatopraxie (of wel lichte balseming genoemd)

Sinds 2010 is er in Nederland een lichte balseming mogelijk bij overledenen.
Na een lichte balseming wordt het ontbindingsproces tijdelijk stilgezet. De behandeling is het beste uit te leggen aan de hand van het voorbeeld van nierdialyse. Daarbij wordt het bloed buiten het lichaam gebracht, gereinigd en weer terug in het lichaam gebracht. Bij een lichte balseming wordt  inplaats van het schone bloed een balsemvloeistof terug gebracht die de ontbinding tijdelijk stil legt. Hierdoor is het  mogelijk om uw dierbare op te baren zonder koeling. Zelfs bij zomerse temperaturen. Op deze manier kunt u als nabestaande afscheid nemen in uw vertrouwde omgeving, bij normale kamertemperatuur en zonder het gebrom van een airco en bedkoeling.

Een lichte balseming heeft ook cosmetische voordelen. Soms is het lichaam na een overlijden, zodanig verkleurd dat dit voor u als nabestaande een naar gezicht is. Door een balseming kan de normale kleur weer terug worden gebracht zodat het toch mogelijk is om de overledene mooi op te baren.

Maar is een dergelijke behandeling wel betaalbaar voor de gemiddelde nederlander? De kosten voor deze lichte balseming zijn ongeveer gelijk aan de kosten die je zou moeten betalen bij het opbaren in b.v. een uitvaartcentrum.

Uitvaartzorg Memorans heeft al regelmatig de hulp van Pauline Wouters en Hans Hartman (HQ Thanatopraxie) mogen inroepen. Zij zijn beide gediplomeerd thanatopracteurs. Zij passen deze behandeling toe door heel het land, op elke gewenste locatie, dus ook thuis. Al een aantal keren hebben zij voor ons een mooie thuisopbaring gerealiseerd door middel van deze toepassing.

www.hq-thanatopraxie.nl
 

Contact

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen